Categorieën
Ontstaan

Brief 6 oktober

Deze brief werd gericht aan de bewoners van de Kerkstraat, Dorpsplein en Kruisweg.

Ter verduidelijking de uitgetypte versie:

Mevrouw, Mijnheer
De problematiek van de omleidingsweg Anzegem beroert al enkele jaren de gemoederen. Enerzijds is er het besef dat de situatie in de Kerkstraat op het gebied van verkeersveiligheid en leefbaarheid niet houdbaar is. Anderzijds is er tegenstand om de open ruimte aan te snijden om een omleidingsweg aan te leggen.

Om alle mogelijkheden in dit moeilijke dossier af te kunnen toetsen, heeft het gemeentebestuur aan de provincie en het Agentschap Wegen en Verkeer gevraagd om een verkeersveilig profiel te tekenen in de doortocht Anzegem. Op die manier heeft men een zicht op de ruimtelijke impact van dit profiel.

Uit die plannen, die ons gisteren door Agentschap Wegen en Verkeer en de Provincie werden voorgesteld, blijkt dat een 54-tal woningen in de Kruisweg-Kerkstraat en Dorpsplein zouden moeten onteigend worden. Het gemeentebestuur wenst op de gemeenteraad van 13 oktober een standpunt in te nemen omtrent de problematiek van de verkeersdoorstroming in de kern van Anzegem.

In het verleden zijn er voor de inwoners al diverse mogelijkheden geweest om zich te informeren m.b.t. het tracé van de omleidingsweg. We willen nu voor de bewoners van de doortocht ook een infomoment organiseren m.b.t. de optie om de doortocht Anzegem te voorzien van een breder, verkeersveilig profiel. We nodigen u daarom uit op het infomoment op woensdag 7 oktober om 20u in de toneelzaal van ontmoetingscentrum De Stringe (Ommersheimplein – Vichte).

In het kader van de coronamaatregelen zouden we wel willen vragen dat er slechts één vertégenwoordiger per woningeenheid aanwezig is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *